2013-07-19 17:22:31• hírek • Póti Orsolya

Megnyitja kapuit Románia első RC Off-Road Ringje

Szombaton nyílik meg hivatalosan Románia első állandó RC Off-Road pályája a szatmárnémeti Real hipermarket parkolójának északi részén. A megnyitó keretében látványos bemutatókra és időmérő edzésre kerül sor, vasárnap pedig távirányításos autómodell-verseny várja az érdeklődőket.

Július 20-tól újabb kikapcsolódási lehetőség várja a szatmáriakat és természetesen bárkit, aki városunkba látogat, hiszen Románia első távirányításos autómodell pályája, az RC Off-Road Ring nyitja meg kapuit.

A több, mint egy  éven át épített pályán, szombaton 11 óra után látványos légi- és autós bemutatókra kerül sor, 13 óra és 18 óra között pedig időmérő edzések zajlanak. Vasárnap kerül megrendezésre az első Model Shop Kupa , amelyre több mint húsz versenyző nevezett be Kolozsvárról, Bukarestből, Magyarláposról, Nagykárolyból és természetesen Szatmárnémetiből.

Amint azt a szervezőktől megtudtuk, a verseny hat kategóriában kerül megrendezésre, melyek között junior kategória is lesz a 14 év alatti gyerekek számára.

„A Model Shop Kupa tulajdonképpen olyan lesz, mint egy autóverseny, csak kicsiben. A versenyzőknek az autómodelleket nagy precizitással kell beállítani azért, hogy azok a legnagyobb időt teljesíthessék. Számítanak a legapróbb részletek is, és fontos a taktikázás" - nyilatkozta Miklovics Pálma, a rendezvény egyik főszervezője.

A rendezvény nem csak a felnőttek számára lesz különleges, ugyanis a szervezők a gyermekeknek is készülnek foglalkozásokkal. A kicsik többek között kipróbálhatják a repülő-, helikopter- vagy autómodelleket.

A külföldi városok többségében már évek óta léteznek Off-Road pályák, és nagy divatja van a távirányításos autómodell-versenyeknek. Romániában ez lesz az első ilyen állandó pálya, amely naponta 9 óra és 21 óra között várja az érdeklődőket. Részletes információkkal a Real Galériában található Model Shopban látják el a modellautózás szerelmeseit, akik napi jegyet és éves bérletet egyaránt válthatnak.

Miklovics Attila főszervezőtől, a Szatmárnémeti Nitro-Mania Modellező Sportklub alapítójától megtudtuk az elmúlt évben alakult klubnak jelenleg hét tagja van, a pálya építése pedig 2012 májusában kezdődött. A 99 évre koncesszióba vett területen egy döngetett agyaggal feltöltött, keménytalajú, ugratókkal tarkított, éjjeli világítással ellátott ringet alakítottak ki.

„A pálya szélessége 3,5-4,5 méter, a pályavonal hossza pedig 250 méter. A ringen két döntött kanyart, boxutcát és 3 méter magasan pilótaállást építettek. A versenyzők egy három méteres emelvényről irányítják az autókat, a technikusok pedig az 5,5 méter hosszú boxutcánál javítják verseny közben a gépeket" - magyarázta Miklovics.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: